Shipped Fresh

Shipped Fresh

Vask med omtanke – for en mere bæredygtig fremtid

At købe vintage- og secondhand tøj frem for nyt er smart! Du skåner miljøet, du sparer penge, og du skaber en unik stil. 

Vi har indgået et helt særligt samarbejde med vintage- og secondhandkæden PRAG med fire butikker i København og Aarhus samt webshoppen.  

Hos PRAG kan du købe tøj, der er slidt til perfektion – og alt tøj er rengjort på den mest bæredygtige måde i vores i PerfectCare-vaskemaskiner. 

Sammen sætter vi fokus på bæredygtig tøjpleje, så du kan forlænge dit tøjs levetid og skåne miljøet.

 

Få dit tøj til at leve længere

At producere én enkelt t-shirt kræver intet mindre end 2.700 liter vand. Det svarer til, hvad en person drikker på 900 dage. Dertil kommer al det vand, du bruger, hver gang du vasker den. 150 liter vand går der i gennemsnit på én standardvask. 

Vi tror på, at vi sammen kan gøre det bedre… 

At købe vintage- og secondhand tøj fremfor nyt tøj er et godt første skridt, hvis du vil reducere påvirkningen af miljøet. Men det er lige så vigtigt, at du plejer dit tøj med omtanke. Hvis du vasker dit tøj i en PerfectCare-vaskemaskine fra Electrolux, reducerer du dit vandforbrug med hele 30%.

I samarbejde med PRAG vil vi vise, hvor enkelt det er at passe godt på dit tøj, så det holder længere og samtidig skåner miljøet.

 • Vanddråbe-ikon
  1
  Spar på vandet

  Spar på vandet ved at bruge damp. Damp det tøj, der bare kræver en opfriskning og ikke kræver et langt vaskeprogram. Med damp kan du spare mere end 40 liter vand per vask.


 • Vaskepulver-ikon
  2
  Drop vaskepulver

  Brug flydende sæbe, når du vasker farvet tøj. Vaskepulver indeholder et blegemiddel, der kan blege farven.

 • Autodosering-ikon
  1
  Dosér korrekt

  Dosér vaskepulveret efter, hvor meget kalk, der er i vandet, og hvor hårdt vandet er. Vær opmærksom på mængden af tøj, når du doserer. Overdosering slider mere på tøjet og kan også medføre blegning af tøjet. Omvendt kan underdosering indebære, at tøjet bliver kedeligt og gråt. Du kan finde detaljer om vandet i din by på nettet.

 • Damp-ikon
  2
  Benyt damp-programmer

  Brug Steam-ReFresh programmet til det tøj, som ikke kræver vask, men bare skal opfriskes. Damp glatter også krøller og folder, hvilket gør damp til et mere bæredygtigt alternativ end strygejernet.

 • Stof-ikon
  3
  Vælg udendørsprogram

  Tør dit funktionstøj i tørretumbleren for at genopbygge dets membran. Det er en god måde at optimere tøjets levetid og ydeevne på.

Make it Last

Den måde, vi plejer vores tøj på, påvirker miljøet. Gennem enkle valg kan du være med til at reducere dit miljøaftryk. Med Electrolux' PerfectCare vaske- og tørremaskiner holder dit tøj sig længere – og sammen skaber vi en mere bæredygtig fremtid.