
Electrolux dampovne
Electrolux dampovne giver dig nye muligheder i køkkenet. Dampen er med til at bevare råvarernes smag, farve, konsistens og vitaminer. Med en af vores dampovne får du alle de klassiske indstillinger som vores almindelige ovne har, men derudover kan du tilsætte damp. Det er ikke spor svært – fyld blot beholderen med vand, stil maden ind i ovnen og vælg hvor meget damp der skal bruges. Færdig!
Se vores dampovne

Tilsæt kun damp
Pifter både hverdagsmad og festmiddage op
En ovn med dampfunktion gør, at du kan lave sunde måltider der smager fantastisk. Når du tilbereder mad i en dampovn, er det nemt at få sprøde grøntsager, saftigt kød eller lækkert brød med sprød skorpe. Resultatet bliver ganske enkelt fantastisk, uanset om du laver mad en stresset hverdagsaften eller til den store familiemiddag!

Træk fingeren over displayet for at vælge program — så ordner ovnen resten.
-
Perfekt til bagværk
Tilsæt damp så brødet får en sprød skorpe og blød krumme.
-
Riste og grille
Damp giver en sprød overflade og saftigt kød.
-
Tilberedning med damp
Lav alt fra ris og kartofler til dumplings direkte i ovnen.
-
Dampede grøntsager
Få lækre grøntsager hvor vitaminerne er bedre bevaret.
En ovn – tusind muligheder
Alle vores ovne med damp har de samme funktioner som almindelige ovne. Varmluft, over- og undervarme, grill og pizza/tærte-indstilling er bare nogle få eksempler. Dampfunktionen er blot endnu en tilberedningsmetode, som gør, at du kan trylle flere lækre retter frem. Electrolux har et bredt udvalg af ovne med dampfunktion.
Sprødt og saftigt
Dampovne kan tilberede meget mere end grøntsager. De har længe været et af toprestauranternes hemmelige værktøjer. Ved at kombinere damp og varmluft opnår du forbedret smag og konsistens, samtidig med at sprødheden bevares. Lækre resultater hver gang.
Bevar farve, smag og næringsstoffer
Det kan ses på det færdige resultat at maden er tilberedt med damp. Råvarerne beholder både farve og konsistens, og næringsstoffer og vitaminer bevares bedre, sammenlignet med andre madlavningsmetoder. Ved at dampe grøntsagerne istedet for at koge dem, kan du beholde op til 93% af næringsstofferne.*
* Baseret på eksterne tests hvor C-vitamin i rå broccoli blev sammenlignet med dampet broccoli. Testen er udført baseret på askorbinsyre (C-vitamin) i fødevarer med HPLC/UV-synlig metode.
Dampindstillinger til det hele
Damp fungerer sammen med traditionel ovnvarme for at forbedre smag og konsistens, når man bruger indstillinger til lav, middel, høj og fuld damp.**
** Dampniveauerne varierer afhængigt af ovnmodel.
-
Lav damp
Lav damp kombinerer varmluft med damp og giver saftige og sprøde resultater. Ideelt til kød, fjerkræ, gratiner, gryderetter, ovnstegte grøntsager, men også til at bage tærter, muffins og kager.
-
Medium damp
Medium damp kombinerer varmluft med damp – til madretter der skal simre langsomt. Ideelt til braiseret kød eller ovnstegt fisk, men også til at bage brød og boller.
-
Høj damp
Høj damp kombinerer varmluft med damp og er ideelt til delikate retter med fisk eller visse kager og gryderetter.
-
Full steam
Full steam benytter konstant damp. Ideelt til blid tilberedning af for eksempel grøntsager, ris, couscous, fisk og skaldyr (muslinger og rejer).
Se vores dampovne
Vælg den rette dampovn
-
Købsguide: Sådan vælger du den rette ovn
Har du svært ved at vælge? Bare rolig, vi hjælper dig.
-