Regnbuebagels

Flotte og lækre

Disse regnbuebagels, der stammer fra Brooklyn, New York, er en farverig version af den almindelige bagel. Denne flotte effekt opnås ved at farve dejen og flette de forskellige farver før bagningen. Den enkle opskrift nedenfor dropper de sædvanlige komplicerede trin med at koge bagels og bruger en dampovn i stedet for til at få optimale resultater. Der er ingen smagsforskel sammenlignet med en normal bagel, så nyd dem i fulde drag med dine favorit-bagel-toppings.

Ingredienser (til ca.10 bagels)

2 kopper varmt vand
1 pakke aktivt tørgær
1 spsk. sukker
6 kopper almindeligt mel (gem lidt ekstra)
2 spsk. salt
1 spsk. vegetabilsk olie + noget mere til at smøre skålen
En ret med pink, hvid og sort farve

Anvisninger

1. Bland varmt vand og sukker i en blenderskål. Tilsæt gær til sukkervandet, og lad det stå, indtil det bobler og danner skum (ca. 10 minutter).

2. Hæld mel, olie og salt i vandet.

3. Bland i 5 minutter med en dejkrog (hvis du ikke bruger en blender, så bland med en træske, indtil det er for tykt til at blande). Fjern dejen fra skålen efter ca. 5 minutter, og ælt i hånden i 5 minutter mere, indtil du får en blød (ikke klæbrig) konsistens. Hvis dejen stadig er klæbrig, så drys den med mel, og ælt, indtil den ikke længere er klæbrig.

4. Læg dejen i en stor skål, smurt med olie. Dæk med plastfilm, og lad den hæve på et varmt sted i 60 minutter, indtil den er blevet dobbelt så stor.

5. Tryk dejen ned, efter at den har hævet, og del den i 3 lige store portioner. Farv hver portion med forskellig farve til fødevarer. Det anbefales, at du ælter hver portion i 10-15 minutter for at få en flot, ensartet farve. Tildæk den dej, du ikke bruger, med plastfilm, så den ikke tørrer ud.

6. Rul dejen ud på en skæreplade, og skær den i strimler med en tykkelse fra ca. 2,50 cm til 15 cm. Sno dejen, så du får en spiral, og saml enderne. Gentag det samme med den øvrige dej.

7. Læg dem på en let smurt overflade, tildæk med et rent viskestykke, og lad dem hæve, indtil de får dobbelt størrelse på et sted uden træk i ca. 20-30 minutter.

8. Anbring bagels på en ovnplade, og bag dem ved lav damp ved 150 °C i 12 minutter. Øg temperaturen til 200 °C, og bag dem i endnu 10 minutter. Lad bagels hvile under et viskestykke.