Tærte med kirsebær og matcha

Kirsebærtærte med smag af matcha


Denne desserttærte er en traditionel kirsebærtærte i en herlig kombination med smag af japansk matcha. 

 

Antal: 4 stykker
Forberedelsestid: 40 min
Tilberedningstid: 40 min

Ingredienser

Småkager
5dl hvedemel, 1 g salt, 120 g koldt smørt skåret i små firkanter, 1 dl flormelis, 2 let piskede æg.

Matcha-fyldning 
100 g smør, 100 g sukker, 2 æg, 1,7 dl finsigtet hvedemel, 1 sps matcha-pulver, 0,5 dl mæl, 100 g kirsebær (på dåse), saften af en halv citron.

Glasur 
50 g aprikosmarmelade, 2 dl vand

Sådan gør du:

Tærtebunden

  • Opvarm ovnen til 185 ℃
  • Sæt tærteformen på en bageplade og sæt den til side.
  • Sigt mel og salt i en fintkornet si og sæt til side. I en stor, rund skål blandes smør og flormelis grundigt - brug gerne Masterpiece-stavblenderen fra Electrolux med tilhørende tilbehør til piskningen. Tilsæt æg lidt ad gangen og bland til sidst det sigtede mel forsigtigt i så det bliver til en creme.
  • Ælt dejen på køkkenbordet til den får samme konsistent (ælt ikke for meget). Læg dejen i platfolie og sæt den i køleskabet i 15-20 minutter - eller til den er fast.
  • Fjern plastfolien og rul en 3 cm tyk dej ud på et let melet bord. Når dejen er rullet ud, lægges den i en 20 cm-tærteform med rillede kannter og sættes derefter i ovnen.
  • Tærten vikles ind i plastfolie eller bagepapir og fyldes med bønner. Bag i 15 minutter ved 180°C eller indtil kanterne bliver gyldne og bunden tør. Fjern bønnerne inden, du tilføjer fyldet.


Matchafyldet

  • Brug stavblenderen Masterpiece Hand Blender med pisketilbehør, blend smør og sukker til det bliver hvidt og fluffigt. Tilsæt æggene lidt ad gangen til dejen er blandet.
  • Si mel, salt, bagepulver og matcha i skålen. Fold melet ind i smørblandingen.
  • Rør mælken i. Læg det hele ned i en sprøjtepose med et mellemstort glat mundstykke og sæt til side. Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du klippe hjørnet af en plastikpose og bruge den.

Servering

  • Når tærten er færdig og har kølet af, hælder du matcha-blandingen i formen, til du får et jævnt fordelt lag. Tør kirsebærene og læg dem ovenpå matcha-blandingen.
  • Sæt tærtebunden i ovnen 175 °C i c:a 20 minutter,. Mærk efter med f.eks. en gaffel og den er klar (ikke klæber til gaflen). Tag den ud af ovnen og lad den køle af.
  • Kog aprikosglasuren i en lille gryde. Pensl tærten med den kogte glasur.
knifes on chopping board

Andre spændende opskrifter fra Le Cordon bleu

  • Æbletærte
  • Mango og chantilly-creme
  • Braiseret oksekød og sprøde østers