Nybagte boller

Nybagte boller

Perfekt dampede boller med gylden skorpe - som var de friskbagte fra bageriet. En fantastisk opskrift til de der weekend-morgener, når du har lyst til at forkæle dig selv med lidt ekstra.

 

8 boller
Tilberedningstid: 2 timer (inkl. hævetid)

Ingredienser

Boller
4 g frisk gær
170 g lunkent vand
250 g almindelig hvedemel
4 g bagepulver
4 g salt

Sådan gør du

  • Kom gæren i en Explore 7-blender. Hæld varmt vand over, rør for at piske blandingen sammen og lad gæren skumme
  • Kom mel, bagepulver og salt i blenderen eller i en stor skål
  • Hæld væsken i melet og ælt ved lav hastighed i 1 minut, derefter ca. 3-4 minutter, indtil dejen er blød. Ælt dejen på en let melet overflade i ca. 10-15 minutter, hvis du ikke har en blender
  • Kom dejen i en skål, let smurt med olie, og dæk med husholdningsfilm. Lad den hæve til dobbelt størrelse
  • Forvarm ovnen til 180 °C/200 °C varmluft, og læg bagepapir på bagepladen
  • Ælt dejen, og del den i portioner på 40 g. Form dem til boller, læg dem på bakken med bagepapir, og lad dem hæve i 20-30 minutter
  • Bag i ca. 8 minutter (med damp), indtil bollerne er gyldne og har fået den rigtige størrelse

knive på skærebræt

Andre opskrifter fra Le Cordon Bleu

  • Pizza
  • Ananassalat med makrel
  • Pain Perdu - Arme riddere