Lammesteg med rosmarin og timian

Søndagssteg

Flot tilberedt lammesteg med aromatiske urter vil forvandle søndagsmiddagen til en lækker begivenhed. Duften af rosmarin og timian indbyder familie og gæster til at samles omkring bordet og nyde et hyggeligt og lækkert måltid.

Ingredienser (4-6 portioner)

2 kg lammesteg uden ben, 1 spsk. olivenolie, Havsalt, Knust sort peber, 10 enkelte fed hvidløg (med skal), 2 spsk. fransk sennep, 6 kviste rosmarin, 6 kviste timian 1 kop hønsebouillon, 4 spsk. farin, 1 spsk. smør

Sådan gør du

 

1. Kom 2 spsk. sukker, olie, sennep, salt og peber i en stor skål, og rør det sammen. Tilsæt lammekødet, og stil det til side for at marinere i 20 minutter.

2. Bind lammestegen sammen med køkkensnor. Læg lammekødet med skindsiden opad i et stort ovnfad. Tilsæt hvidløg, rosmarin og timiankviste, marinade og bouillon.

3. Drys lammekødet med det resterende sukker. Tilbered stegen med lav damp ved 180 °C, indtil den indvendige temperatur er 54-60 °C, ca. 2 timer og 20 minutter.

4. Hæld den resterende saft i gryden, når stegen er færdig, og tilsæt 1 kop rødvin. Krydr med salt og sort peber. Lad saucen simre i 10 minutter. Hæld en spsk. smør og noget olivenolie i en stegepande, og brun stegen ved høj varme, indtil den er helt gylden udenpå.

5. Skær kødet i tynde skiver, og servér med vinsauce.