Kartoffel- og parmesansoufflé

Soufflé på en nem måde

Denne kartoffelsoufflé er en nem og varmende ret til kolde efterårsdage. Brødkrummerne skaber en lækker skorpe på souffléens bund og kanter, mens parmesanosten tilføjer en vidunderlig umamismag.

Ingredienser

800 g kartofler
1 stor sød kartoffel
2 dl fint revet parmesanost + noget til at drysse oven på souffléerne
100 g smør + noget til at smøre 6 ramekinskåle
1/2 kop brødkrummer
8 friske salvieblade, hakkede
Salt
Sort peber

Sådan gør du 

1. Smør 6 ramekiner, og drys med brødkrummer.

2. Skræl kartoflerne og de søde kartofler i små tern. Kog kartoffelternerne i saltet vand, og lad dem koge, indtil de er bløde. Hæld det tiloversblevne vand fra. Lad de søde kartoffeltern koge i en gryde for sig selv, indtil de er næsten færdige. Hæld vandet fra, og lad dem køle af.

3. Brug en elektrisk mixer til at mose kartoflerne til en blød puré. Rør smør, parmesanost og æg i. Krydr med hakket salvie, salt og sort peber. Tilsæt de søde kartoffeltern, og rør forsigtigt.

4. Hæld kartoffelblandingen i ramekinskålene, og drys noget parmesanost, salt og sort peber på toppen.

5. Bag dem i 15-17 min. midt i ovnen ved 220 °C med lav dampindstilling, indtil souffléerne er fint gyldne.