Ærter med mynte og fetaost

Et fleksibelt vegetarisk alternativ

Denne vegetarret kan serveres både som tilbehør eller sauce. Den cremede blanding af ærter og fetaost med et strejf af mynte er en perfekt blanding af friske smagsoplevelser. Bland den med pasta til et komplet vegetarmåltid.

Ingredienser

1 forårsløg, skåret i skiver
2 spsk. olivenolie
4 dl ærter uden bælg (ca. 350 g)
6 mynteblade, revet i små stykker
100 g fetaost, smuldret
Salt
Vand

Sådan gør du 

Sautér løg i to spsk. olivenolie ved middelhøj varme. Tilsæt ærterne, en knivspids salt og vand nok til lige akkurat at dække dem. Kog ved høj varme i 2 minutter, tilsæt derefter mynteblade, revet i mindre stykker. Fortsæt kogningen et par minutter til, indtil ærterne er møre. Krydr med sort peber, og tilsæt om nødvendigt mere salt.

Bland med en stavblender, indtil du får en cremet konsistens. Tilsæt fetaosten og rør. Top med olivenolie og lidt flere mynteblade.

Servér sammen med grillet kød, fisk eller i en pastaret.