Tør du vise dit madspild?

For Electrolux er kampen mod madspild vigtig
 – og nogle gange siger et billede mere end 1.000 ord. 

Electrolux er gået sammen med en række influencers for at visualisere problemet med madspild. Opgaven er at få danskerne til at dele billeder af deres madspild. Madspild er nemlig ikke bare et fjernt globalt problem. Det er i høj grad et lokalt problem. 

Hvert år smider vi danskerne 260.000 ton mad ud, som intet fejler, derfor er kampen mod madspild meget vigtig. 

Tør du vise dit madspild? 

 

Danskerne til kamp mod madspild

Med fælles løsninger kan vi alle bekæmpe problemet med madspild. Og danskerne er klar! I Electrolux’ YouGov-undersøgelse svarer 87 procent af os, at kampen mod madspild er vigtig. Her kommer 5 gode råd til mindre madspild: 

Planlæg dine indkøb – så du ikke køber for meget mad 

Tjek din sult – og lav mad til dit behov 

Damp dine madrester - brug damp til at gøre din mad lækker igen

Køl på 4 grader – så holder din mad længere 

Hold øje med holdbarhed – ikke alle varer skal i skraldespanden efter udløb

Vi har desuden en række produkter, som kan hjælpe dig med at mindske madspild.

Læs mere

Madspild på verdensplan

Hvert år smides en tredjedel af alt den mad som produceres i hele verden ud. Det modsvarer omkring 1,3 milliard ton mad til en værdi af ca. 1 billion dollar.

Størstedelen af alle i Skandinavien mener, at man bør stramme op på madspildsfronten og reducere mængden af frisk mad som bliver smidt ud. Samtidig er det dog bare ca. halvdelen som oplever, at det er noget som direkte påvirker dem.

Men faktum er, at hver tredje bærepose med mad som fragtes hjem også bliver smidt ud. Det vil sige at 70% af alt mad som går til spilde er madvarer i hjemmet.

Vi skaber forudsætninger for bæredygtig madlavning

Vores køleskabe har det helt rette miljø for at maden skal kunne holde sig frisk længere og du kan undgå for meget madspild. Vores ovne tilfører den rette mængde damp til kortere tilberedelse og måltider med næring. Vores opvaskemaskiner hjælper dig at vælge det mest miljøvenlige program.

Det er intuitiv og bæredygtig madlavning. 

Opdag intuitiv madlavning