Hvordan fungerer en dampovn?

Ovne med dampfunktion, også kaldet dampovne, bliver mere og mere populære. Dampen giver ikke kun større smagsoplevelser, men gør også at madens farver, næringsstoffer og konsistens bevares bedre. Opdag fordelene ved en dampovn.

Lav mad med damp

Når du laver mad med vanddamp bruger din ovn energi i form af fugt, som overfører varme effektivt. Da dampen cirkulerer i ovnen, er der mindre risiko for at fugten i selve maden fordamper. Den skånsomme og jævne opvarmning bevarer smag, men også konsistens og næringsstoffer. Dette gør at alt lige fra fisk til flæskesteg bliver perfekt stegt med en gyldenbrun, sprød skorpe og et saftigt indre.

Fordelene ved en dampovn

  • Grøn peberfrugt med fyld i dampovn
    Bevarer smag og næringsstoffer

    Prøv at lave mad med damp. Lav mad med damp. Damp giver ikke kun sprød skorpe, maden beholder også sin saftighed. Samtidig bevarer kød, fisk og lasagne – for at nævne nogle af vores favoritter – smag og konsistens.

  • Dessert med bær tilberedt i dampovn
    Madlavning med lavere strømforbrug

    Når vand fordamper i ovnen og danner damp, trænger varmen hurtigere og dybere ind i maden du tilbereder. Varme ledes lettere gennem vand end gennem varm luft. Det betyder mere miljøvenlig madlavning og et lavere strømforbrug.

  • Det er overraskende nemt at bruge dampfunktionen!

    Med funktionen Steamify er det lige så nemt at tilberede festmåltider som med en almindelig varmluftsovn. Du vælger bare en tilberedningsmetode ved at trykke på skærmen, så klarer ovnen resten. Det eneste den ikke gør er at lægge maden på tallerkenen.

Se mere fra Electrolux