Blinis med røget laks

Blinis med røget laks

Blinis med røget laks

Den lille og luftige pandekage i amerikansk stil er en fantastisk velsmagende forret med for eksempel tynde skiver røget laks – virkelig lækkert.

 

8 portioner
Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser

Til pandekager
230 g almindelig hvedemel, 2 tsk. bagepulver, revet citronskal af 1 citron, 2 knsp. salt, 6 æg, hver for sig, 280 g mælk

Tilbehør
Røget laks, dild, creme fraiche, citronsaft

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver, revet citronskal og salt i Explore 7 Blender.
  • Lav en fordybning i midten, tilsæt æggeblommerne, hæld mælken i, og blend, til du får en blød pandekagedej.
  • Pisk æggehviderne i en stor skål med en håndmixer, indtil de danner bløde toppe.
  • Hæld pandekagedejen forsigtigt i skålen med hviderne, (forsøg at bevare så meget luft som muligt) indtil du får en let dej.
  • Varm en stor stegepande, og pensl den let med smør.
  • Kom en lille skefuld dej på den varme pande, og steg den ca. 2 minutter, indtil den er gylden på hver side.
  • Gentag med resten af blandingen.
  • Server blinierne med lidt creme fraiche, røget laks, en dusk dild og et stænk citronsaft.

Kokkens teknik

Luftigere?
Hvis du pisker æggehviderne separat, får du en luftigere pandekage med en lettere smag.

Vin der passer til

Til denne klassiske luksusret passer en klassisk luksusvin perfekt: en traditionel, mousserende vin. Måske foretrækker du en Chardonnay eller Blanc de Blancs fra Champagne i Frankrig, Franciacorta i Italien, Det Forenede Kongerige eller fra et køligere klima som f.eks. Tasmanien i Australien eller Marlborough i New Zealand. Vinens friske og mousserende karakter fremhæver laksens konsistens og gør den samtidigt mindre salt. Tøv ikke med at servere den i et normalt tulipanformet glas, i modsætning til et champagneglas eller et coupe-glas, for at nyde de komplekse smagsoplevelser.


Knive på skærebræt

Andre opskrifter fra Le Cordon Bleu

  • Pain Perdu - Arme riddere
  • Pizza
  • Nybagte boller