Pandekager med røget laks

Pandekager med røget laks

Den luftige pandekage i amerikansk stil er en morgenmadsklassiker, og med forskelligt fyld bliver den til en fantastisk velsmagende snack. Denne opskrift tilføjer tynder skiver røget laks til blandingen - virkelig lækkert.

 

8 portioner
Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser

Til pandekager
230 g almindelig hvedemel, 2 tsk. bagepulver, revet citronskal af 1 citron, 2 knsp. salt, 6 æg, hver for sig, 280 g mælk

Tilbehør
Røget laks, dild, creme fraiche, citronsaft

Metode

  • Bland mel, bagepulver, revet citronskal og salt i Explore 7 Blender.
  • Lav et hul i midten, tilsæt æggeblommerne, hæld mælken i, og blend, til du får en blød pandekagedej.
  • Pisk æggehviderne i en stor skål med en håndmixer, indtil de bliver til bløde toppe.
  • Hæld pandekagedejen i skålen med hviderne, og sørg for at gøre dem så luftige som muligt, indtil du får en let pandekagedej.
  • Opvarm en stor stegepande, og smør den let med smør.
  • Kom en lille skefuld på den varme pande, og steg den ca. 2 minutter, indtil den er gylden på hver side.
  • Gentag med resten af blandingen.
  • Kom lidt creme fraiche på pandekagerne, og top med røget laks, en dusk dild og et stænk citronsaft.

Kokkens teknik

Luftigere?
Hvis du pisker æggehviderne separat, får du en luftigere pandekage med en lettere smag.

Vinsammensætning

Til denne klassiske luksusret er en klassisk luksusvin et perfekt match: en traditionel, mousserende vin. Måske du foretrækker en Chardonnay-baseret vin eller Blanc de Blancs fra Champagne i Frankrig, Franciacorta i Italien, Det Forenede Kongerige eller fra et køligere klima i den Nye Verden som f.eks. Tasmanien i Australien eller Marlborough i New Zealand. Vinens friske og mousserende karakter fremhæver laksens konsistens og gør den samtidigt mindre salt. Tøv ikke med at servere den i et normalt tulipanformet glas, i modsætning til et champagneglas eller et coupe-glas, for at nyde de komplekse smagsoplevelser.


Knive på skærebræt

Andre opskrifter fra Le Cordon Bleu

  • Pain Perdu - Arme riddere
  • Pizza
  • Nybagte boller