Nyt energimærke

Hvad handler det nye energimærke om?

Electrolux følger Europa-kommissionens nye regelsæt og energieffektivitetmærke på følgende produkter:

1. opvaskemaskiner;
2. vaskemaskiner og vaske-/tørremaskiner;
3. køleskabe, større vinkøleskabe, fryseskabe, køle-/fryseskabe og kummefrysere;

De nye energimærker vil kunne ses på det europæiske marked i både fysiske butikker og i online handel fra 1. marts 2021. Du kan læse mere her.

Hvorfor har jeg to energimærker på mine hvidevarer?

Fra og med marts 2020 har alle nye Electrolux-varer to energimærker - et som viser de nuværende klassifikationer, og et som viser en A - G effektivitetsværdi. Sidstnævnte træder i kraft i 2021. Således kan der derfor være to energimærker på dine hvidevarer fra Electrolux.

Hvorfor har man pludselig bare et enkelt ‘A - G’-energimærke?

Siden 1995 har EU-energimærket været en success: 85% af alle europæiske konsumenter bruger den som guideline for sine køb. Selvom de fleste modeller dengang mærket indførtes tilhørte de laveste energiklasser (f.eks. W, F, G), krævedes der højere klassificering af nye modeller, og i dag ligger de fleste i den bedste energiklasse (A+++, A++, A+) og ingen produkter tilhører længere den laveste klasse. Det udfordrende med den positive udvikling er nu, at det er sværere for forbrugerne at forstå forskellen på produkterne.

En ændring af skalaen vil gøre det lettere at forstå sammenhængen, så forbrugerne kan identificere de mest effektive produkter.

Bæredygtighed

Den kontinuerlige indsats for at reducere energiforbruget i vores produkter og gøre dem mere energieffektive er uden tvivl med til at reducere det samlede udslip. Men vores produkthåndtering handler om mere end bare energi. Vi arbejder udfra et princip om at ‘shaping living for the better’ i folks hverdag, og vi sigter mod at blive helt carbon-neutrale i 2030. Vores mål er at få dit tøj til at holde sig dobbelt så lang tid ved at forbedre vores teknologier, reducere vandforbruget og ved at halvere vores produkters miljøpåvirkning. 

LEARN MORE

Bæredygtige madlavning

Vi arbejder også for at gøre bæredygtig madlavning til alles førstehåndsvalg. Ved at skabe løsninger som sørger for en beskyttelse af madkvaliteten, er det vores ambition at give alle mulighed for at kunne nyde sunde måltider og opnå et bæredygtigt liv.

Læs mere