Crème brûlée

Crème brûlée

med sprødt sukkerlåg

Denne opskrift giver fem portioner á 100 gram. 

Ingredienser

Cremen
400 g fløde, 6 æggeblommer, 80 g sukker, én vaniljestang (den skrabede marv)

Sådan gør du

Cremen
1. Rør sukker, creme, skrabet vaniljemarv og æggeblommer sammen, indtil det hele er blandet godt. Eller brug lidt mere tid på at røre det sammen i hånden.
2. Hæld derefter blandingen i ovnfaste portionsforme. 
3. Har du en dampovn, kan du bruge den til at bevare cremens lette vaniljesmag og konsistens. Hæld 100 ml vand i kombidampovnens ovnrum, stil knappen på PlusSteam-symbolet, varm ovnen op til 120 °C og tryk på PlusSteam-knappen. Vent 5 minutter. 
Har du en almindelig ovn, varmer du blot ovnen op til 120 °C. 
4. Sæt crème brûléen i ovnen og bag i 30 minutter, eller indtil cremen bævrer let i midten.
5. Lad den køle af i mindst 3 timer i køleskabet, indtil den er stivnet.
6. Strø sukker på toppen af crème brûléen og karamellisér den ved at brænde den med en gasbrænder. Det vil give dine buddinger den knasende sprødhed, de er kendte for.

Bon appétit!