Chokoladekage

Chokoladekage 

med mørkt chokoladefyld

Denne opskrift giver én 16 cm, fugtig chokoladekage med silkeblødt chokoladefyld. 

Ingredienser

Kagedej 
3 store æg, 80 g sukker, 30 g kartoffelstivelse, 40 g mel, 2 spsk. kakaopulver, 1,5 tsk. bagepulver

Mørkt chokoladefyld
200 ml fløde, 90 g sukker, 260 g hakket mørk chokolade, 30 g smør

Sådan gør du

Chokoladekage
1. Pisk æg med sukker i en røreskål, til sukkeret er opløst. 
2. Hæld blandingen i en blender og pisk, til den bliver tre gange så stor. 
3. Sigt kartoffelstivelsen samen med mel, kakaopulver og bagepulver. 
4. Kom de tørre ingredienser i den piskede æggeblanding. 
5. Hæld dejen i en 16 cm bred rund kageform. 
6.  Har du en dampovn, hæld 100 ml vand i ovnrummet, stil knappen på PlusSteam-symbolet og varm ovnen op til 180 grader, vent 5 minutter, tryk på PlusSteam-knappen. For almindelige ovne, forvarm ovnen til 180 grader. 
5. Sæt kagen i ovnen og bag den i 25 minutter, eller til den er færdigbagt. 
6. Stil kagen på en rist for at køle helt af, inden du pynter den.

Chokoladefyld
1. Bring fløde og sukker i kog i en kasserolle. Det gør du på ingen tid, hvis du bruger en induktionskogeplade.
2. Hæld den varme cremeblanding over smørret og den hakkede, mørke chokolade.
3. Sæt dig ned i to minutter og bland derefter blandingen med et piskeris, indtil den er silkeblød.

Montering
1. Skær kagebunden i to lige store, runde dele.
2. Smør halvdelen af fyldet over den ene halvdel af kagen.
3. Læg den anden kagehalvdel oven på og smør resten af fyldet på toppen helt ud til kanterne.
4. Sæt kagen i køleskabet i ca. 20 minutter, eller indtil fyldet er stivnet.