Laks med blomkål og grønkål

Frisk og lækkert med et nordiskt touch

Forkæl dig selv med et sundt måltid med simple og lækre nordiske ingredienser. I denne opskrifter bliver lakset tilberedt sous vide med damp for at bevare alle vitaminer og mineraler. Den bliver derefter serveret med både blomkål og vitaminrig grønkål for en frisk og lækker ret.

Ingredienser

140 g laksefilet
500 g blomkål
1 liter grøntsagsbouillion
500 g soyamælk
100 g æbleeddike
1 pose grønkål  
50 g olivenolie
Salt, brun farin, smør og vindruekerneolie

 

Trin 1

Del blomkålen i stykker. Skær enden af stammen og sæt til side, lav en couscous-lignende blandingen af det. Vælg de bedste stykker og skær dem i tynde skiver.

Trin 2

Læg fisken i sous vide-posen og vakuumforsegl den med en Electrolux vakuumpakker.

Trin 3

Kog blomkålen i en gryde indtil det er halvt klart. Hæld vandet fra, tilføj soyamælk og kog indtil helt færdig. Læg blomkålen i en Electrolux MasterPiece blender, tilføj lidt mælk fra blomkålsgryden og blend til en puré på maksimum hastighed i 3 minutter. Tilføj smeltet smør og blend i yderligere 3 minutter. Tilføj mælk for at få den ønskede konsistens. Smag til med salt.

Trin 4

Sæt dampovnen til lav temperatur (51 grader). Placér sous vide-posen med laks i ovnen i 25 minutter. Takket være vakuumpakningen og den lave temperatur beholder fisken sin vidunderlige smag og delikate tekstur. 

Trin 5

Bland eddike og vand i en lille skål, og tilføk salt, sukker og lidt vindruekerneolie. Hæld blandingen på de tynde skiver blomkål og bland godt. Fjern fisken fra posen når den er tilberedt, og dup den tør. For servering; placér en skefuld puré på tallerkenen med laksen ovenpå. Dekorér med syltet blomkål, et grønkålsblad og blomkålscouscous.