Timm Vladimir

Timm Vladimir

Dampet torsk og spidskål 

med beurre blanc

Electrolux har indgået et sjovt og inspirerende samarbejde med Timm Vladimir med et mål om at afsløre hemmelighederne bag unik smag og konsistens. Udstyret med en state-of-the-art kombidampovn udforskede Timm magien i tilberedning med damp - uden at det bliver kompliceret og avanceret.

 

Ingredienser

Torsk
600 g frisk torskefilet, 1 spidskål, 200 g smør, et glas hvidvin, friskbælgede ærter, friske urter

Sådan gør du

Torsk
1. Sørg for at torskestykkerne er lige tykke, så de bliver tilberedt ensartet. Læg dem på et stykke bagepapir på en bradepande eller vakumér dem. Drys torsken med salt og lad den stå i ti minutter på køkkenbordet.
2. Start din ovn op på dampprogrammet på 90 grader.
3. Flæk dit spidskål i to halve og steg skærefladen på en varm pande. Den skal være godt karamelliseret og mørkere, end du tror.
4. Tag de to halve kål af panden og flæk dem igen, så du nu har kvarte.
5. Læg spidskålen i en anden bradepande (gerne den med huller i bunden) og stil den i ovnen sammen med torsken. Lad det dampe i omkring 20 minutter, tjek efter 15. Torsken skal kun lige akkurat være gennemdampet, det gør ikke noget, at den er en smule “rå” i midten. Altså gennemvarm men ikke helt udkogt. Spidskålen skal også stadig have lidt bid; al dente, som italienerne ville sige.

Beurre blanc
1. Mens torsk og kål damper, laver du din beurre blanc. Reducer et glas hvidvin i en gryde, til der kun er en anelse tilbage på bunden, som nu er en dejligt syrlig essens.
2. Tilsæt en pakke smør i tern og lad det langsomt smelte ud i vinen under omrøring. Jeg plejer bare at dreje gryden rundt i luften, så smørret svinges rundt i vinen. Varm igennem uden at det kommer op at koge og juster smagen. Er den for syrlig, kan du putte mere smør eller lidt salt i.
3. Hold saucen lun, til den skal bruges. Tilsæt ærterne, et minut inden saucen skal på tallerkenen.

Anretning
1. Trim de kvarte spidskål, så de er små og pæne og skær også et par løse kålblade i mindre strimler (du kan servere den kål, du har trimmet fra, i en skål på bordet – den skal nok blive spist).
2. Anret et stykke torsk sammen med det trimmede spidskålshjerte på tallerknen, hæld lidt beurre blance ved og garner med løse kålblade. Pynt gerne med nogle friske urter såsom estragon eller havesyre.
3. Server med det samme.

Her finder du opskriften i Timms Vladimirs blog.

Læs mere

Opdag flere opskrifter

Følg linket for at se alle vores opskrifter. Lær hvordan du laver alt fra fine middage til lækre kager.