Dampede kartofler

Dampede kartofler

Portioner: 4 stk.

 

Ingredienser:

20 stk. kartofler (små runde)

Olivenolie/smør

Salt, sort peber


Fremgangsmåde:

  1. Læg kartoflerne på perforeret bageplade 
  2. Damp i ovnen i ca. 20 minutter - eller indtil de er gennembagte
  3. Dryp med fin olivenolie eller tilsæt smør, salt og peber før serveringen



Dampede kartofler er en delikatesse. De bliver ikke bløde på den måde, som kartofler kan blive, når de koges. Hele kartoflen får en flot struktur, og selv skindet smager godt. Ved at måle kartoflens temperatur under tilberedningen, kan man opnå den perfekte temperatur. Dampning af kartofler tager cirka 20-30 minutter, og den anbefalede temperatur er 94-95 grader. I disse tider er det ikke helt uvæsentligt, at madlavning med damp også er både vandbesparende og energieffektiv.

Leaquid

De fleste af os reflekterer ikke over – eller er overhovedet bekendt med – faktummet, at en stor del af madens næringsstoffer siver ud i vandet, når vi tilbereder den vha. kogning. Det er et usynligt problem og derfor ikke noget, som fanger vores opmærksomhed til daglig. Spørgsmålet er, hvordan vi kan afsløre et usynligt problem? Vi har taget udfordringen op, og skabt vitaminvanden Leaquid, som viser tabet af næringsstofferne på en meget håndgribelig måde.

Tilbage til fordelene ved damp