Dampet ørred med urteolie

Dampet ørred med urteolie

Portioner: 4 stk.

 

Ingredienser:

4 stk. ørred med skind

25 g. dild

2 dl. madolie

75 g. bladspinat 

 

Fremgangsmåde:

  1. Varm olie i en gryde op til 80 grader. 
  2. Pisk urterne, spinatbladene og olien sammen. 
  3. Pisk sammen i 3-5 minutter, eller indtil olien bliver mørkegrøn. 
  4. Si og stil på køl.
  5. Læg ørredfileterne på olieret bageplade med skindsiden opad.
  6. Damp i ca. 3 minutter, eller indtil skindet let kan trækkes af.
  7. Anret til slut ørredfileten på en tallerken, og dryp olien rundt om.



Ørredens bløde smag bliver fremhævet, takket været dampens blide tilberedning. Jeg kan godt lide at servere den med urteolie, som bryder godt med den glatte fisk.

Leaquid

De fleste af os reflekterer ikke over – eller er overhovedet bekendt med – faktummet, at en stor del af madens næringsstoffer siver ud i vandet, når vi tilbereder den vha. kogning. Det er et usynligt problem og derfor ikke noget, som fanger vores opmærksomhed til daglig. Spørgsmålet er, hvordan vi kan afsløre et usynligt problem? Vi har taget udfordringen op, og skabt vitaminvanden Leaquid, som viser tabet af næringsstofferne på en meget håndgribelig måde.

Tilbage til fordelene ved damp