Dampet asparges & broccolini

Dampet asparges & broccolini

Portioner: 4 stk.

 

Ingredienser:

12 stk. grøn asparges

4 stk. broccolini (eller split broccoli)

Olivenolie

Salt, sort peber

 

Fremgangsmåde:

  1. Del broccolinierne i kvarte og læg dem i isvand, indtil de krøller.
  2. Skær aspargesstammerne af, og læg dem derefter på den perforerede bageplade sammen med broccolinierne.
  3. Damp grøntsagerne i ovnen i ca. 3-5 minutter, eller indtil de har lidt bid tilbage. 
  4. Dryp med fin olivenolie, salt og peber inden servering.



Broccoli og asparges er taknemmelige grøntsager at tilberede med damp. I stedet for at den gode smag af grøntsager aftager, som det let sker ved kogning, bevares både smag og tekstur takket være dampen. Jeg synes også, at det føles godt at vide, at grøntsagernes vitaminer og mineraler i højere grad bevares i grøntsagerne, som resultat af at anvende damp.

Leaquid

De fleste af os reflekterer ikke over – eller er overhovedet bekendt med – faktummet, at en stor del af madens næringsstoffer siver ud i vandet, når vi tilbereder den vha. kogning. Det er et usynligt problem og derfor ikke noget, som fanger vores opmærksomhed til daglig. Spørgsmålet er, hvordan vi kan afsløre et usynligt problem? Vi har taget udfordringen op, og skabt vitaminvanden Leaquid, som viser tabet af næringsstofferne på en meget håndgribelig måde.

Tilbage til fordelene ved damp