Perfekt asparges og broccolini med damp
Tilberedningstid: 3-5 minutter
Portioner: 4
Få perfekt tilberedt broccoli og asparges i en ovn med damp.
I stedet for at den gode smag af grøntsager aftager, som det let sker ved kogning, bevares både smag og tekstur takket være dampen.
Ved at bruge damp kan du få perfekt tilberedt asparges og broccolinis. De kan serveres som der er med lidt olivenolie, salt og peber eller med en god hollandaise. Perfelt til både hevrdagsmad og festlige lejligheder. Se opskriften her:
Ingredienser (4 portioner)
- 12 stk. grøn asparges
- 4 stk. broccolini (eller broccoli i mindre stykker)
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Del broccolinierne i kvarte og læg dem i isvand, indtil de krøller.
- Skær aspargesstammerne af, og læg dem derefter på den perforerede bageplade sammen med broccolinierne.
- Damp grøntsagerne ved Fuld damp på 95 grader i ca. 3-5 min. eller indtil de har lidt bid tilbage.
- Dryp med fin olivenolie, salt og peber inden servering.
Se andre opskrifter til dampovn
Kylling i ovn med sichuanpeber
Dampet laks med citron, asparges og kartofler
Perfekt dampet ørred i dampovn
Se mere fra Electrolux
-
Opskrifter til dampovne
Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.
-
-