Perfekt asparges og broccolini med damp

Tilberedningstid: 3-5 minutter
Portioner: 4

Perfekt sparris och broccolini med ånga

Få perfekt tilberedt broccoli og asparges i en ovn med damp.

I stedet for at den gode smag af grøntsager aftager, som det let sker ved kogning, bevares både smag og tekstur takket være dampen. 

Ved at bruge damp kan du få perfekt tilberedt asparges og broccolinis. De kan serveres som der er med lidt olivenolie, salt og peber eller med en god hollandaise. Perfelt til både hevrdagsmad og festlige lejligheder. Se opskriften her:


Ingredienser (4 portioner)

  • 12 stk. grøn asparges
  • 4 stk. broccolini (eller broccoli i mindre stykker)
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Del broccolinierne i kvarte og læg dem i isvand, indtil de krøller.

  2. Skær aspargesstammerne af, og læg dem derefter på den perforerede bageplade sammen med broccolinierne.

  3. Damp grøntsagerne ved Fuld damp på 95 grader i ca. 3-5 min. eller indtil de har lidt bid tilbage.

  4. Dryp med fin olivenolie, salt og peber inden servering.

 

Se andre opskrifter til dampovn

Kylling i ovn med sichuanpeber

Dampet laks med citron, asparges og kartofler

Perfekt dampet ørred i dampovn

Cremede flødekartofler

Kartoffelsuppe med porre

Sommerlig kartoffelsalat med nye kartofler

Confiteret kartoffel med Sous Vide

Se mere fra Electrolux

  • Damponv opskrifter
    Opskrifter til dampovne

    Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.

  • Dampovn
    Dampovn

    Electrolux ovne med dampfunktion giver nye muligheder i køkkenet.

  • Madlavning
    Madlavning

    Gør madlavningen til en leg med vores innovative produkter.