Kartoffelsalat med grovkornet sennep
Portioner: 4 stk.
Ingredienser:
20 stk. kartofler (små runde)
2 spsk. grovkornet sennep
12 stk. cornichoner
1 stk. sskalotteløg
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
Karse/spiselige blomster
Salt, sort peber
Fremgangsmåde:
- Skær skalotteløgene i tynde skiver og pisk eddiken.
- Del cornichonerne på langs.
- Læg kartoflerne på en perforeret bageplade.
- Damp kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter eller indtil de er gennembagte.
- Bland kartoflerne med olivenolie, sennep, cornichonerne. Smag til med salt og peber.
- Top med karse, skalotteløg og/eller spiselige blomster.
At dampe kartofler til sin kartoffelsalat er en fantastisk måde at bevare kartoflens smag på, men også dens tekstur. Dampen gør kartoflen mere holdbar, så den ikke går i stykker, når den blandes rundt. Et godt tip er desuden at krydre kartoflerne imens de stadig er varme, fordi de på den måde trækker endnu mere smag fra marinaden!
Leaquid
De fleste af os reflekterer ikke over – eller er overhovedet bekendt med – faktummet, at en stor del af madens næringsstoffer siver ud i vandet, når vi tilbereder den vha. kogning. Det er et usynligt problem og derfor ikke noget, som fanger vores opmærksomhed til daglig. Spørgsmålet er, hvordan vi kan afsløre et usynligt problem? Vi har taget udfordringen op, og skabt vitaminvanden Leaquid, som viser tabet af næringsstofferne på en meget håndgribelig måde.