Kartoffel- og porresuppe
Portioner: 4 stk.
Ingredienser:
500 g. kartoffel (melet)
1 stk. porre
1 bundt timian
2 dl. creme fraiche
2 stk. laurbærblad
5 dl. kyllingebouillon, varm
1 spsk. hvidvinseddike
Salt, sort peber, olivenolie
Fremgangsmåde:
- Del kartofler og porrer. Gem den grønne del af porrerne til at pynte.
- Læg kartofler og porrer på en ovnbakke sammen med krydderurter og salt.
- Damp i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil kartoflerne er gennembagte.
- Bland de dampede grøntsager sammen med det varme bouillonvand.
- Smag til med cremefraiche, eddike, salt og peber.
- Skær den grønne del af porrerne tyndt. Blødgør stykkerne på en stegepande med olivenolie og salt.
- Pisk suppen op i en skål, og top med de blødstegte porrer.
- Afslut med at dryppe lidt olivenolie over suppen.
Ved at dampe grøntsagerne inden de blandes i suppen bevares og koncentreres deres smag, selv når bouillon tilsættes. Suppen får en fantastisk fin smag, hvor både kartoflerne og porrerne kommer tydeligt til udtryk!
Leaquid
De fleste af os reflekterer ikke over – eller er overhovedet bekendt med – faktummet, at en stor del af madens næringsstoffer siver ud i vandet, når vi tilbereder den vha. kogning. Det er et usynligt problem og derfor ikke noget, som fanger vores opmærksomhed til daglig. Spørgsmålet er, hvordan vi kan afsløre et usynligt problem? Vi har taget udfordringen op, og skabt vitaminvanden Leaquid, som viser tabet af næringsstofferne på en meget håndgribelig måde.