Pandekager med bærkompot, ristede pistacienødder og mandler

Pandekager med bærkompot, ristede pistacienødder og mandler

Forkæl dig selv med pandekager

Nyd din dessert med stil med en indbydende stabel luftige og lækre pandekager. Toppet med bærkompot og ristede pistacienødder og mandler er de en perfekt blanding af søde og velsmagende smagsoplevelser. En herlig afslutning på ethvert måltid eller en sød og lækker start på dagen.

Ingredienser (9 små pandekager)

Pandekager
1 æg, 7,5 dl mælk, 2 spsk. smeltet smør, 1 kop mel, 1 spsk. sukker, 1 tsk. bagepulver, 1⁄2 tsk. salt

Bærkompot
1/4 kop pakket lys brun farin, 2 spsk. frisk citronsaft, 3 kopper blandede bær (350 gram), som f.eks. hindbær, brombær og blåbær

Ristede pistacienødder og mandler
1 kop hakkede pistacienødder og mandler

Sådan gør du

Trin 1 (pandekager)
Pisk æggene i en stor skål, indtil de er luftige. Tilsæt mælk og smeltet smør. Tilsæt de tørre ingredienser, og bland godt. Opvarm en stegepande smurt med lidt smør.

Hæld en lille smule dej (ca. 1/2 dl) på panden, og vip panden frem og tilbage for at sprede dejen ud, eller spred den med en ske. Når du kan se, der kommer små bobler frem på overfladen, og de begynder at sprænges, skal du vende dejen og stege den på den anden side.

Trin 2 (bærkompot)
Hæld de blandede bær i en gryde. Rør puddersukker og citronsaft i, indtil sukkeret er smeltet. Bland forsigtigt (for at undgå, at bærrene går i stykker), indtil bærrene er varme, og saften begynder at løbe ud, 2 til 3 minutter.

Servér varm eller ved stuetemperatur.

Trin 3 (ristede pistacienødder og mandler)
Sæt en stegepande på middelvarme. Hæld de hakkede nødder i, og rist dem i ca. 7 minutter. Vend dem hele tiden, så de ristes jævnt. Top pandekagerne med kompot, og drys med ristede nødder.

Læs mere