100 år med bedre livskvalitet

100 år med bedre livskvalitet

Bedre livskavlitet før, nu og i fremtiden

Electrolux blev etableret i Sverige i 1919 af entrepanøren Axel Wenner-Gren, og har lige siden gjort livet bedre ved at opfinde nye oplevelser inden for smag, pleje og velbefindende for vores kunder. Følg med på en rejse i vores historie.

Et århundrede med fokus på velbefindende i hjemmet

Electrolux blev skabt ud fra tanken om at gøre støvsugere lettere og mere enkle at bruge. Støvsugerne blev fremhævet i hele verden som et redskab der skulle forbedre heldbred og hygiene. Der er sket meget siden - lige fra Electrolux' skaber, Axel Wenner-Gren's lancering af den innovative støvsuger 'Model V' med hjul til lancereingen af verdens første robotstøvsuger. Og rejsen fortsætter...

Et århundrede med fokus på pleje af tøjet

Vaskemaskinen er blevet kaldt århundredes opfindelse på det industielle område, på grund af hvad den har gjort for kvindens rolle i samfundet. Med bidrag så som den revolutionerende 'floating wing'-vaskemaskine i 1940erne, har Electrolux givet forbrugerne mulighed for at bruge tiden på det, der virkelig betyder noget, hvad enten det være sig uddannelse eller familie.

Et århundrede med fokus på den gode smagsoplevelse

Det at skabe lækre retter og gode madoplevelser har altid været drivkraften bag vores innovative opfindelser i og til køkkenet. Gennem tiden har vi trukket på vores unikke, professionelle arv for at skabe disse innovative løsninger. Den revolutionerende Assistent-foodprocessor og CombiSteam-ovnene er bare nogle af eksemplerne. 

Gammelt udstillingslokale

'Assistent' fra Electrolux: en karakteristisk, nordisk designklassiker

I 1939 gav Electrolux den svenske designer og ingenør, Alvar Lenning i opgave at lave en komprimeret udgave af en professionel restaurant-køkkenmaskine - en mindre og mere kompakt version som ville passe godt ind i en privat husholdning. Der var nok ikke mange der havde regnet med, at Assistent-foodprocessoren fra Electrolux stadig ville blive rost for sit design og sin robusthed 80 år efter den blev lanceret.

Den revolutionerende model V

Model V havde hjul, hvilket gjorde, at den hurtigt og effektivt kunne trækkes omkring i hjemmet og støvsuge alt skidt op - også selvom den var både mindre og lettere end sine foregængere. Det var Wenner-Gren selv, som kom på idéen med hjulene. Desuden representerede modellen tidens nye bølge af industielt design, og var lige i den tyske arkitekt Peter Behrens, og flere af hans modernistiske efterfølgeres, ånd.

Verdens første køkkenbords-opvaskemaskine

D10-opvaskemaskinen med kælenavnet 'The round tin' blev lanceret i 1959, og var verdens første såkaldte køkkenbords-opvaskemaskine. Det var smart, for det var i en tid, hvor de fleste køkkener ikke var skabt til installationer af opvaskemaskiner, og hvor det derfor krævede store ombygninger og renoveringer.