Rødbedebladspesto
Rødbedebladspesto

Rødbedeblade er meget næringsrige og er en god kilde til både vitamin A og K. Blancher dem hurtigt og bland derefter med basilikum, et fed hvidløg, pinjenødder, olivenolie og lidt salt for at lave en mild og lækker pesto.

Ingredienser

Giver 2,5 dl pesto

1 liter rødbedeblade (de grønne blade fra ca. to knipper rødbeder)
1 dl mandler, hakket

0,5 dl parmesanost, revet
1 fed hvidløg, skrællet
saften fra en halv citron
1 dl olivenolie
salt 

Til servering:
Nykogt pasta
Revet parmesanost

Sådan gør du

 

1. Læg bladene, mandlerne, parmesanosten, hvidløg og citronsaft i en blender. Blend til alt er finthakket.

2. Mens blenderen kører; hæld olivenolie i indtil saucen er jævn. Smagsæt med salt. 

3. Bland pestoen med varm pasta og servér med revet parmesan. 

Opdag flere opskrifter

Følg linket for at se alle vores opskrifter. Lær hvordan du laver alt fra fine middage til lækre kager.

Vis alle opskrifter